Het gebouw de Open Hof dateert uit 1972 en is in de eerste instantie gebouwd als Gereformeerde Kerk. In 1999 werd het buiten gebruik gesteld, daarna is er door verschillende huurders gebruik van gemaakt.  

In 2020 werd gedeeld dat het gebouw verkocht zou worden. Het had tot dan toe een belangrijke functie voor meerdere partijen, zoals ASSEN ZOEKTDE NGKSTICHTING SAMARITAAN en KOOR VISION.  

Wat zou er na verkoop met dit gebouw gaan gebeuren?

Het gebouw

Dit belangrijke gebouw, 
op deze mooie plek midden in de wijk Vredeveld, 
konden we niet zomaar laten gaan.

Stichting Assen Bloeit heeft zich ingezet om het gebouw te kunnen kopen. Dat leek in de eerste instantie onmogelijk. De bank wilde maar een klein gedeelte financieren, en dat was voor ons onvoldoende. We kregen een korte tijd om een oplossing te vinden. In twee maanden tijd hebben particulieren en partners 
vanuit de kerken, de buurt, familieleden en sympathisanten het 
andere gedeelte van de financiering ingebracht! Dat was 
wonderbaarlijk en boven verwachting. Samen wilden ze dat 
het gebouw werd aangekocht, niet alleen voor de huidige
gebruikers, ook vanwege de droom. 

Lees meer over de droom op de website van Assen Bloeit.

De Open Hof heeft 6 zalen van 20 tot 350 m2 aan oppervlakte en een ruime keuken

De zalen zijn flexibel in te richten en geschikt voor gesprekken, kleine en grotere bijeenkomsten en activiteiten tot 350 personen en maaltijden tot 200 personen. 

Naast kerkdiensten zijn er in de afgelopen jaren bijvoorbeeld festivals georganiseerd met Vlucht Voorwaarts (integratie statushouders), zijn er vergaderingen, conferenties, cursussen en bloemenshows en wordt het gebouw gebruikt voor het verstrekken van griepprik en vaccinaties. 

Meer informatie of direct huren?

Het gebouw dateert uit 1972, en had op het moment van aankoop nog een jaren 70 sfeer. Hier brengt de stichting Assen Bloeit verandering in! 

Samen met heel veel vrijwilligers zetten we ons in om het gebouw stap voor stap op te knappen en te moderniseren.

Wil je meehelpen? Klik hier!